Aad

         
 


Archief

Over Aad

PGP publickey

 

Update: 18-10-2021 16:56

 

Personalia:

Aad op zijn werk Aad thuis

Naam: Aad Dekker
Geboortedatum: 14 mei
Werk: iets vaags en deels gerelateerd aan IT
E-Mail: aad

Lees hier meer over mijn familie en hier een lijst met mensen van vroeger.

Interesses, hobby's, bezigheden:

Algemeen

Ik vind het leuk om te reizen, films te kijken, muziek te luisteren en ben al van jongs af aan zeer geïnteresseerd in astronomie en natuurkunde; Ik lees graag (momenteel vnl. SF en reisverhalen) en ga graag ergens lekker eten en drink graag een Schotse Malt-whisky en steek daarbij een lekkere sigaar op, zoals een Justus van Maurik of een Olifant.

Foto

Vanaf ongeveer mijn tiende jaar maak ik foto's. Eerst met een goedkope instamatic camera die letterlijk via de Cornflakes gekocht was. Toen mijn ouders in de gaten hadden dat ik het leuk vond, kreeg ik voor mijn verjaardag een Polaroid camera cadeau. Dit was een vrij lompe zwart-wit camera, waarbij de film in een grote rol in de camera gezet moest worden. Na het maken van de foto moest je hem er rustig uit trekken, waarna de ontwikkeling begon. Na een paar minuten wachten kon je de beschermlaag eraf trekken om het resultaat te zien. Daarna met een klein sponsje de foto fixeren en klaar. Een tijdje erna, heb ik (via Wehkamp) mijn eerste spiegelreflex gekocht: een Zenit-E van 199 gulden. Weer een tijd later en na veel sparen, kon ik voor ongeveer 1100 gulden de Minolta SRT-101 kopen met Minolta 50mm/1.7 lens (ik heb hem nog steeds). Wat een wereld van verschil was dat met de Zenit!! De kwaliteit van de lens was vele malen beter en natuurlijk ook de kwaliteit van de camera zelf. Jaren heb ik deze camera gebruikt. Natuurlijk uitgebreid met andere lenzen (28mm, 135mm) en ook een andere body (Minolta XG2 met winder).

Tot ik in 1987 een Blaupunkt CR8010 8mm video camera kocht. Het meeslepen van twee vrij forse camera's werd mij een beetje teveel maar het maken van foto's "erbij" bleef toch leuk. Daarom een kleine Minox GT-E kleinbeeldcamera met bijpassende flitser gekocht, waar (ondanks zijn grootte) uitstekende foto's mee te maken zijn. De video hobby bleef boeien, mede door het zelf kunnen monteren. Vroeger deed ik ook al zoiets met dia-voorstellingen. De mogelijkheden met het monteren via de computer zijn natuurlijk helemaal eindeloos. Het maken van foto's bleef echter toch trekken. Daarom in 2001 een Sony DSC-P1 gekocht, een prima "snapshot" camera. Vervelend is het feit dat na een jaar de "InfoLithium" batterij geen goede informatie meer te verschaft richting de camera, zodat continue de "batterij leeg" indicator staat te knipperen, terwijl de batterij gewoon "vol" is. Dit blijkt (zie internet) een structurele fout van dit specifieke type accu te zijn. Niet erg, wel hinderlijk.

Vaak dacht ik toch met weemoed terug aan de spiegelreflexen, waar je werkelijk alles kon beïnvloeden, zeker op momenten dat de DSC-P1 met wat minder goede lichtomstandigheden te maken kreeg en het resultaat niet was wat je er van verwachtte.

Sinds 2003 is er de Nikon D70, na de Canon 300D, de eerste "betaalbare" digitale spiegelreflex. Na het lezen van diverse recensies (o.a. hier, hier , hier, hier , hier , hier en hier ) heb ik in juni 2004 de knoop doorgehakt en hem (met 18-70mm lens) gekocht. Deze heb ik inmiddels vervangen door een 18-200mm VR. De camera is een droom om mee te werken; Zoals vroeger is alles (indien je wilt) aan te passen maar er zijn ook veel vol- en half automatische standen (en zelfs volledig handmatig). De kwaliteit van de foto's is werkelijk geweldig. Ook bij slechte lichtomstandigheden en zonder flits. (Digitaal) fotograferen is weer leuk. En hoe!

Computers, Linux en Internet

Naast voortdurende Unix/Linux-bezigheden (SuSe), het op peil brengen van mijn XML, PHP, MySQL en Python kennis, heb ik mij sinds de zomer van 2001 ook op Dreamweaver en Flash gestort, waardoor deze site onlangs een grondige gedaante verandering heeft ondergaan en voorlopig ook nog wel zal blijven veranderen. Sinds 3 augustus 2001, is er ook de weblog "zwavelaars". Heel Zwavel.com en dus ook Zwavelaars wordt gehost door DenIT. Zwavel.com is trouwens ook te benaderen via aaddekker.nl.Voor de geïnteresseerden, hier kun je mijn ervaringen met de conversie van Blogger naar Greymatter vinden. In juni 2002 heb ik Greymatter vaarwel gezegd en ben overgegaan op Nucleus. De combinatie PHP en MySQL maakt hem voor mij de perfecte keuze. Zie deze pagina voor mijn ervaringen met de conversie van Greymatter naar Nucleus.

Spelletjes

Op het (nog) minder serieuze vlak, ben ik een liefhebber van de Role Playing Games zoals de diverse Half-Life episoden (de laatste: Blue Shift - is inmiddels geheel uitgespeeld, ook op een hogere moeilijkheidsgraad), Unreal, The Gunmen Chronicles, Deus Ex en Delta Force: Land Warrior, maar ook Myst, Riven en Amerzone kunnen mij uren van de straat houden.

In november 2001 heb ik Myst III - Exile gespeeld: erg mooi! Ik had wel een hint nodig om op het "boomeiland" verder te kunnen, nadat ik de "flipperkast" en de "elektrische wereld" al opgelost had. Het slotpuzzel viel ook niet mee, maar dat was vooral doorzetten en nauwkeurig te werk gaan. Natuurlijk in december 2001 Return to Wolfenstein gekregen. Prachtige vormgeving!! Alleen het allerlaatste gevecht lukt mij nog niet. Vooral die "geesten" hakken er flink op in. Ook begonnen, maar nooit afgemaakt, Schizm... Mooi, wel even wennen aan de interface maar echt spreekt het spel mij niet aan om de een of andere reden. Wellicht doordat ik bij een puzzel ben aangeland die teveel uit proberen bestaat in plaats van redeneren. Daarom maar een tweetal nieuwe gekocht: Max Payne en Medal of Honor. Max Payne is zeer bijzonder en leuk. Vooral door de The Matrix-achtige bullit-time optie. De droom/nachtmerrie stukken zijn ook opmerkelijk! Het lijkt een beetje op Deus Ex. Intussen uitgespeeld op de eerste moeilijkheids graad... Medal of Honor is meer recht-toe-recht-aan maar wel zeer fraai uitgevoerd en onderhoudend. Na Medal of Honor heb ik Die Hard: Nakatomi Plaza gespeeld. Niet zo bijzonder, maar wel mooi en trouw aan de film. Daarna begonnen met Soldier of Fortune II Double Helix. Bijzonder mooie vormgeving!!

Verder heb ik in de zomer van 2001 een Logitech force-feedback stuurtje gekocht met daarbij F1 Championship en Midtown Madness 2; Vooral de laatste is uiterst verslavend. Het afwerken van alle lessen uit de "SF-stunt driving school" bijvoorbeeld, is een hele kluif maar steeds "He, dat ging net fout, even opnieuw proberen..." zodat ook hier meer tijd aan besteed wordt dan je eigenlijk zou willen :-)

Verder de afgelopen tijd de volgende spellen gespeeld (of er ik ben er nog mee bezig): Commanche 4 (uitdagend), Hitman 2 (prachtige vormgeving, goed verhaal), No One Lives Forever (humor, soort James Bond paradie, erg leuk en goede vormgeving), New World Order (prima), Medal of Honor - Spearhead (fraai, als zijn voorganger, uitdagend), The Sum of all Fears (goed) en Splinter Cell (heel mooi en uitdagend), Unreal2 (heel mooi maar een beetje kort). Andere gespeelde spellen: Medal of Honor - Breakthrough (mooi en helemaal in de Medal of Honor traditie hoewel ik de diverse "mass attack" stukken niet zo leuk vind), Max Payne -2 (een absolute topper!) en Grand Theft Auto - Vice City (leuk en afwisselend, hier blijf je mee bezig!).

Lezen

Op dit moment lees ik vooral Science Fiction en reisverhalen. Een aantal goede SF-boeken zijn:

Moving Mars: Greg Bear
Inherit the Stars: James Patrick Hogan of: zijn homepage
Cradle : Arthur C. Clarke
De vier Rama boeken : Arthur C. Clarke